6 deilige toast-oppskrifter du neppe har prøvd
Det spiller ingen rolle om bu bruker toastjern, paninimaker eller bordgrill. Disse oppskriftene treffer blink hos de fleste, og er gjort i en fei.
Finnes det noen som ikke liker toast?Vi tviler, for toast er jo det perfekte måltidet når du har lyst på noe digg, men ikke orker å bruke masse tid på å stelle i stand et herremåltid. Det går fort og blir like godt hver eneste gang. Dessuten er det en perfekt måte å få brukt opp gammelt, tørt brød på, i stedet for å kaste det.
Klassikeren er jo så klart en toast med ost og skinke, men det finnes så mye annet du kan ha mellom to skiver.
Les også: Imponer med proff burgerkvalitet
Brød med karamellisert løk og ost
Slik gjør du: Skjær løken i tynne skiver, og putt dem oppi en stekepanne med smør. Stek til de er brune, altså har blitt karamellisert, slik at løken får en søt smak. Bruk en vellagret ost, for eksempel Jarlsberg eller Norvegia. Legg løken på den ene brødskiven og osten på den andre, og slå dem sammen. Stek i bordgrillen til osten er smeltet og utsiden av brødet har blitt gylden og sprø.
Glad i sopp? Stek sopp sammen med løken og legg i toasten for et enda bedre resultat.
Surdeigsbrød med brie og blåbær
Har du et skikkelig godt surdeigsbrød eller landbrød hjemme, som du ikke får brukt opp? Da må du prøve denne.
Slik gjør du: Skjær brødet på skrå slik at du får stor delikateskiver. Smør et lag med blåbærsyltetøy på hver skive og dekk en av dem med tynne skiver av brie. Slå skivene sammen og stek.
Ciabatta med pesto, din favorittost, chorizo og ruccula
Slik gjør du: Del ciabattaen i to, og smør et tynt lag med pesto på hver side. Her kan du velge den pestotypen du liker best. Både rød og grønn pesto fungerer like bra. Dekk den ene halvdelen med chorizo og den andre delen med din favorittost, og legg dem i bordgrillen.
Les også: Hva i all verden er en slow juicer?
Tips for perfekt resultat: Hvis du har mikro burde du varme toasten litt der før du legger den i toastjernet. Rett i bordgrillen kan brødet noen ganger bli brent før osten har smeltet skikkelig. Det unngår du med dette trikset.
Dette er Russell Hobbs Cook@Home paninigrill i børstet rustfritt stål. Her får du paninipresse og grill i ett. Du kan altså både lage deilig toast OG bruke den som en elektrisk grill. Du kan til og med åpne jernet 180 grader, slik at du får dobbel så stor stekeplate. KJØP DEN HER.
Du kan altså grille kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker,ja det du måtte ønske, men la oss snakke mer om toast.
Blåmuggost med spekeskinke og fikenmarmelade
Er du en ostefanatiker liker du helt sikkert blåmuggost, ogda er denne toasten perfekt for deg.
Slik gjør du: Smør et tynt lag med fikenmarmelade på hver skive, dekk den ene skiven med spekeskinke og et godt lag med blåmuggost. Så legger du den andre skiven på toppen. Smør et tynt lag med smør på topp og bunn og legg i toastjernet. Kan også serveres med en deilig grønn salat ved siden av.
Varm BLT Sandwich
Slik gjør du: Velg et lyst brød, smør med majones eller smør på begge siden, fyll med salat, tomatskiver og bacon og legg i bordgrillen.
Les også: En luftfukter gjør underverker for inneklimaet
Tomat og nøkkelost
Slik gjør du: Smør brødskivene med smør og en god sennep. Skjær tomater i tynne skiver og spre dem utover på den ene skiven. Skjær så skiver med nøkkelost og dekk tomatene, før du slår sammen skivene og legger dem på grillen.
Glad i ost?
Spør ekspertene i ostedisken i din lokale butikk, om hvilke oster som har god smelteevne og som passer i en toast. Og er det sant som de sier, at jo mer osten lukter dest bedre er den på smak?
Som dere ser er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan ha mellom to skiver og kalle toast. Prøv deg fram og eksperimenter med det du har i kjøleskapet.