Sunne middagstips og oppskrifter på frityrmat!

Fritert mat har tradisjonelt sett vært et usunt alternativ. Med de nye fettfrie frityrkokerne kan du lage sunn og ikke minst god mat uten at det går på helsen løs. Vi har satt sammen 5 sunne oppskrifter du kan lage med en fettfri frityrkoker. God middag!

Hjemmelagde stekte poteter 

4 Porsjoner

Tilberedningstid: 5-10 minutter

Steketid: 35-45 minutter

Ingredienser

• 650 gram poteter

• 15 ml olje

Fremgangsmåte

1. Skjær potetene i ønsket størrelse. Prøv å holde samme størrelsen på stykkene. Skyll potetene med kaldt vann og tørk. Gjenta to ganger til. Tørk av eventuelt overflødig vann fra potetene med en klut eller kjøkkenpapir. Bland oljen og potetene i en pose slik at poteteneblir dekket av et jevnt lag med olje.

2. Velg modus for luftsteking. Tilpass tiden til 40 minutter, putt deretter potetene i trommelen. Sett trommelen på plass og stek til potetene er sprø på utsiden og myke inni.

3. Krydre etter eget ønske og voilá – nydelige poteter som kan spises som snack eller som tilbehør. 

Har du lyst til å teste ut? Sjekk her.

Krydrede kileformede søtpoteter

4 Porsjoner

Tilberedningstid: 5-10 minutter

Steketid: 35-45 minutter

Ingredienser

• 750 g søtpoteter

• 15 ml olje

• 5 g chilikrydder/chiliflak

• 3 g knuste svarte pepperkorn

Fremgangsmåte

1. Skjær søtpotetene i kileformede båter i samme størrelse. Vask båtene under kaldt vann og tørk. Tørk av eventuelt overflødig vann fra søtpotetene med en klut eller kjøkkenpapir

2. Bland olivenoljen, chilien og de knuste svarte pepperkornene sammen i en pose og tilsett søtpotetene. Sørg for at søtpotetene blir godt dekket av olje og krydder.

3. Velg luftsteking-modus. Tilpass tiden til 40 minutter, putt så søtpotetene i trommelen. Sett trommelen på plass og stek til søtpotetene er sprø på utsiden og myke inni.

4. Voilá – spises umiddelbart med enkel dipp eller som tilbehør

Se Russell Hobbs fettfrie, roterende frityrkoker her og lag nydelige søtpotet fries.

Fylte Paprika

4 Porsjoner

Tilberedningstid: 10-15 minutter

Steketid: 25-30 minutter

Ingredienser

• 2 røde paprika

• 350 g kjøttdeig

• ½ hvit løk, fint oppskåret

• 3 fedd hvitløk, fint oppskåret

• 3 g knuste svarte pepperkorn

•3 g paprikapulver

• 3 g malt spisskummen

• 100 g cheddarost, revet

• 3 g chilipuré

• 1 ball Buffalo-mozzarella

• 30 ml olivenolje

• Salt etter behov

Fremgangsmåte

1. Skjær paprikaene i to på langs og fjern stilk og frø. Hell forsiktig litt olivenolje og krydder over.

2. Bland sammen malt oksekjøtt, løk, hvitløk, malte svarte pepperkorn, paprikakrydder, spisskummen, cheddarost, chili, olivenolje og salt.

3. Del blandingen likt mellom de fire halve paprikaene. Skjær mozzarellaosten i 4 skiver og legg til side.

4. Velg steke/bake-modus. Plasser stativet i bollen i nederste posisjon, og deretter plasserer du de fylte paprikaene på stativet. Stek i 25-30 minutter til saften blir klar. Fem minutter før stekingen avsluttes, tilsetter du en skive mozzarella på hver fylt paprika. Fullfør stekingen og server.

5. Nyt!
 

Grillede portobellosopper (store sjampinjonger) med tre oster

4 Porsjoner

Tilberedningstid: 5-10 minutter

Steketid: 15-20 minutter

Ingredienser

• 4 portobellosopper (store sjampinjonger)

• 200 g cheddarost, revet

• 3 fedd hvitløk, fint oppskåret

• 2 vårløk, fint oppskåret

• 50 g parmesanost, revet

• 75 g geitost

• 3 g knuste svarte pepperkorn

• 4 g bladpersille, hakket

• 15 ml olivenolje

• 2 g paprika

Fremgangsmåte

1. Fjern stilken og skrell skallet av sjampinjongene. Hell forsiktig over olivenolje og krydder.

2. Bland sammen cheddarost, hvitløk, løk, malt svart pepper, persille og olivenolje. Fordel blandingen jevnt over sjampinjongene.

3. Del geitosten i 4 like deler og smuldre på toppen av sjampinjongene. Gjør det samme med den revede parmesanosten. Dryss paprikakrydder jevnt på toppen.

4. Velg grill-modus. Sett stativet i bollen i den nederste posisjonen og sett sjampinjongene på stativet. Stek i 15-20 minutter.

5. Helt digg!

Det er så mange enkle muligheter med dette fantastiske produktet - se det her.

Grillet laks med sitron og dill

4 Porsjoner

Tilberedningstid: 5-10 minutter

Steketid: 5-10 minutter (avhengig av formen og størrelsen på laksestykkene)

Ingredienser

• 4 porsjoner laks, ca. 200 g hver

• Skall og juice fra 1 sitron

• 2 fedd hvitløk, fint oppskåret

• 30 ml olivenolje

• 30 ml hvitvin

• 3 g dillblader

• Salt og pepper etter behov

Fremgangsmåte

1. Bland sammen sitronskall, sitronjuice, hvitløk, olivenolje og hvitvin.

2. Legg laksestykkene på et brett og dekk med blandingen. Tilsett krydder.

3. Velg grill-modus. Sett stativet i bollen på den øverste posisjonen og legg laksestykkene på stativet. Stek i 5-10 minutt til laksen begynner å danne flak.

4. Enkel og nydelig fiskerett rett og slett

Stekt kylling med krydder og Chili

4 porsjoner

Tilberedningstid: 5-10 minutter, pluss 20 minutter ute av kjøleskapet..

Steketid: 45-60 minutter

Ingredienser

• 1 hel kylling, ca 2 kg

• 30 ml olivenolje

• 3 g rosmarinblader, opphakket

• 3 g timianblader, opphakket

• 3 g knuste svarte pepperkorn

• 4 fedd hvitløk, fint opphakket

• 3 g chilipuré

• Salt etter behov

Fremgangsmåte

1. Ta kyllingen ut av kjøleskapet 20 minutter før stekingen.

2. Bland sammen olivenolje, rosmarin, timian, knust svart pepper, hvitløk, chili og salt.

3. Stikk spiddet gjennom midten av kyllingen og fest i kroken.

4. Gni blandingen over kyllingen.

5. Velg modus for roterende steking. Sett grillspydet på plass i bollen og stek i 45-60 minutter til saften blir klar.

6. Nytes med passende tilbehør.

Kjøtt, fisk eller vegetar benytt Russell Hobbs fettfrie, roterende frityrkoker.