PROFF BURGER!

Skal du servere ordentlig saftige og smakfulle burgere, bør du kverne eget kjøtt. Burgerentusiaster over hele verden sverger ofte til høyrygg av storfe for et optimalt resultat. Kjøttet inneholder rundt 20 prosent fett – et perfekt utgangspunkt for en saftig hamburger.

.

Imponer vennegjengen med proff burgerbar-kvalitet!

Skal du servere ordentlig saftige og smakfulle burgere, bør du kverne eget kjøtt. Burgerentusiaster over hele verden sverger ofte til høyrygg av storfe for et optimalt resultat. Kjøttet inneholder rundt 20 prosent fett – et perfekt utgangspunkt for en saftig hamburger.

Lett rosa kjerne

Ved å slenge nykvernet kjøtt på grillen, kan du la burgeren få en lett rosa kjerne med kjernetemperatur på rundt 65 grader, slik den ofte serveres i populære burgerbarer. Dersom du benytter frossen burger, burgerkjøtt, karbonade- eller kjøttdeig fra butikkhyllen, må dette gjennomstekes,ettersom ferdig kvernet kjøtt gir bedre vekstvilkår for bakterier. Kjøttet bør kvernes rett før burgeren skal tilberedes om du ønsker rosa kjerne, med andre ord.

Sjekk denne: Multifunksjonell kjøttkvern i rustfritt stål

Tilsett litt salt for binding, og kvern høyryggen med fire millimeters hullskive. Form burgeren forsiktig som en ball, før du klemmer den flat. Trikset er å bearbeide kjøttet minst mulig, slik at ikke kjøttfibrene blir ødelagt. Dryss over med havsalt og nykvernet pepper, og du har et perfekt utgangspunkt for tilberedning.

Høst- og vintergrill er chill

Det anbefales å tilberede burgerkjøttet på en brennende grill, om du har mulighet. Selv om stekepannen, med en blanding av godt smør og olje fungerer bra, blir resultatet best med grill. Stadig flere benytter den ut over sommersesongen, og det er mye hygge i å samles rundt glød og varme, selv om vinteren står på trappene.

Stæsj som på burgerbaren

En god burger krever riktig balanse. God kvalitet på kjøtt, dressing, ost og tilbehør er avgjørende, samt en riktig balanse mellom de forskjellige ingrediensene. Den klassiske cheeseburgeren har en skive smeltet cheddar på toppen av kjøttet, men her er det muligheter for å leke seg litt. Du kan godt bruke parmesan, emmentaler, kraftig blåmuggost eller en mild mozzarella.

Du kan bytte ut vanlig løk, med en syltet rødløk, skulle du trenge et syrlig innslag. Eller la løken putre på svak varme i gryte med lokk én times tid, slik at den blir helt karamellisert, om du skulle trenge et søtere innslag. Avocado, grillet sopp eller paprika, coleslaw eller bacon kan gi et løft. Bare fantasien setter grenser.

Myke briocheburgerbrød

Og sist, men ikke minst! Lag dine egne brød. Det er både enkelt og trendy, og absolutt med på å heve resultatet. Det finnes haugevis av gode oppskrifter på nett, med et enkelt Google-søk. Brioche hamburgerbrød, er vår favoritt. Lykke til!